Info inför Höstrasta

Foto: Per-Julius Kronberg
Foto: Per-Julius Kronberg

Nu (2014-09-05) är det nio föranmälda båtar till Höstrasta som är den sista deltävlingen i Ostcupen. Johan Carstam med SWE 87, “Dusk to Dawn” har skaffat sig ett ordentligt grepp om cupen, men efter honom blir det hårt om placeringarna. Förhoppningen är att det kommer ytterligare någon eller några båtar. Kom med du också! Det är kul med bankappsegling.
Föranmäler dig gör du här och anmäler dig gör du här.

Broar och slussning: Du som kommer från Saltsjön och ska in i Mälaren på Höstrasta måste passera 3 broar och 1 sluss, se bifogad info och skiss: http://www.stockholmshamnar.se/Allmanhet/Brooppning/

Danviksbron: Förr öppnade den 2 ggr per timme, men inte nuförtiden. Nu öppnas den bara 1 gång per timme och det är varje halv timme, dock inte vid rusningstrafik. Vardagar öppnar bron mellan 09.15-15.30 och 18.30-23.30. Eftersom du måste hinna till Skansbron innan 15.30 tror jag att det innebär att du senast måste vara med 14.30-öppningen av Danviksbron för att inte hamna i stoppet för rusningstrafik.

Skansbron och slussen: Precis innan slussen ligger Skansbron. Slussen (och Skansbron) har inga fasta tider för slussningar utan kör mest hela tiden och det brukar vara hyfsat korta väntetider, men Skansbron öppnar bara mellan 09.15-15.30 och 18.30-23.30 på vardagar. Inga tidbegränsningar för rusningstrafik dagtid på helger. Man betalar slussningen på vägen ut från Mälaren (tror det kostar 180 kr)

Liljeholmsbron: Till skillnad från Danviksbron och Skansbron så går man under Liljholmsbron utan broöppning om man har en Smaragd. Sikta på det högsta brospannet bara!

Det finns också några tågbroar vid Årsta holmar och broar vid Essingeleden, men de är väldigt höga!

Regattamiddag på Rastaholm: Det vore kul om så många Smaragdseglare som möjligt stannade på regattamiddagen på lördag kväll. Jag seglade SM för M30 där tidigare i år och det kändes som om restaurangen har blivit bättre än vad den har varit de senaste åren! Bokningar görs direkt till Värdshuset på Rastaholm: 08-560 230 70 (går även att beställa lunchpaket)

/Viktor Lundgren, SWE-12

Lämna ett svar