LdSS Höstregatta 30 aug 2014

SWE 58, "Malvina" under SM-2013
SWE 58, “Malvina” under SM-2013

Långedrags segelsällskap arrangerade traditionsenligt årets Höstregatta med ett trettiotal båtar och fem Smaragder i startfältet. SWE 58 med hemmahamn i Skärhamn hade tagit sig hela vägen till Långedrag för att tampas med Göteborgsbåtarna.
Den byiga sydostliga vinden med kraftiga vindskiften gav seglarna en del utmaningar som gjorde att det blev intensivt på den korta banan mellan Polismästarens kummel och Hundeskär. Uppklarnande väder efter morgonens regn, platt vatten och ljummen  vind gav i övrigt fina seglingsförhållanden.
De första två seglingarna gick på flaket utanför Långedrags Segelssällskap och den tredje och sista seglingen gick längre ut åt väster till ostpricken SO Gula Bockskär mellan norra och södra farleden. Efter intensiva seglingar tog SWE 11 hem segern och SWE 64 räddade andraplatsen med en vinst i den tredje seglingen.
Efter seglingarna bjöd LdSS seglarna på hamburgare och lite ’tjöt’ seglare emellan innan avslutande prisutdelning.
Den kompletta resultatlistan hittar du här.

SWE  –  151
/Stephan Wilck

Lämna ett svar