SM – 2013

Allmänt

  • Arrangör är Tjörns segelsällskap (TJSS) och kostnaden är 1500SEK.
  • Anmälan görs till Tjss på www.tjss.se senast 20/6
  • Föranmäler dig till SM gör du här.
  • Regattahamn kommer att vara Gästhamnen i Skärhamn.
  • Skärhamn ligger på västra Tjörn och är ett gammalt skutsamhälle. I hamnen kan man tidvis se segelskutorna Atene och Lady Ellen som påminnelser om detta.  Sedan finns det populära Nordiska akvarellmuseet som brukar ha spännande sommarutställningar.
  • Seglingarna kommer att äga rum på Hjärteröfjorden som ligger utanför Skärhamn med utsikt mot Pater Nosters fyr och Marstrand.
  • 2013 fyller Smaragden 40 år.  För att fira att Smaragden kommer vi att avsluta veckan med en kort distanssegling från den vanliga startlinjen runt några fasta märken med målgång inne i Skärhamn.  Denna segling ingår inte i SM, men den ska ge publik möjlighet att se båtarna under fulla segel från land.
  • Plats kommer att finnas i gästhamnen för alla båtar. Vi räknar med att få en egen brygga där vi kan rada upp Smaragderna. Plats finns också för medföljande båtar.  För de som så behöver finns möjlighet att lyfta båten och det finns också en mastkran att tillgå.

Tidsprogrammet för SM-seglingarna ser preliminärt ut enligt följande:

Onsdag 7/8:
Registrering, inmätning. Tune-up segling kl 16.00. Invigning+skepparmöte

Torsdag 8/8:
11.00 3 SM-seglingar

Fredag 9/8:
10.00 3 SM-seglingar

Lördag 10/8
10.00 2 SM-seglingar och regattamiddag

Boende
Det finns ett antal boendealternativ i Skärhamn med omnejd. Du hittar dem på Tjörns kommuns hemsida, www.tjorn.se/kulturturismfritid/boochata

Resebidrag
Resebidraget för ostkustbåtar är 4000 SEK per båt (dock max 24 000 SEK, vid fler än 6 båtar får dessa dela på 24.000 SEK) 

Sociala aktiviteter
Tjörns Segelsällskap har ett fint klubbhus som kommer att vara samlingspunkt för arrangemanget. Där kommer Aftersail att hållas, med möjlighet att äta och dricka och snacka om dagens bedrifter på banan. Regattamiddagen hålls här lördag kväll.

Den Franske kocken står för maten, menyer och priser hittar du på Tjörn segelsällskaps hemsida, www2.idrottonline.se/tjornsSS-segling/ under fliken för SmaragdSM.

Klubben har också ett antal optimister och laserjollar som medföljande kan hyra under veckan.

Lämna ett svar