SM – 2012

Ännu en gång visade Johan Davidsson med besättning var skåpet ska stå. Trots mycket lätta vindar med enorma vind-vrid, lyckades 11:an spika 7 race av 10! Grattis!! Fenomenalt seglat!

På 2:a plats kom Erik Rustner med besättning på 134:an, med 2 spikar. Även dom seglade riktigt bra, precis som när dom vann SM i Norrtälje 2010. 3:a kom “Mr Smaragd”, Emil Sandberg, 4:a Lars G Karlsson och 5:a Johan Fellbom.

Första kappseglingsdagen började med ganska bra vindar, ca 4-5 m/s. Prognosen för veckan såg riktigt dålig ut, med vindhastigheter på 1 m/s, så tävlingsledningen körde iväg hela 5 race första dagen. Men vindarna vred kraftigt under dagen, och banan snurrade nästan ett helt varv. Dagen avslutades tråkigt nog, med att tävlingsledningen diskade 3 båtar, (50, 77 och 109), pga att dessa båtar hade gastar som inte var medlemmar i någon båtklubb. Denna regel står i kappseglingsreglerna, men är väldigt lätt att missa. Stämningen var inte på topp denna kväll, och många tycker att man borde kunna ha löst detta problem utan att diska båtarna. 77:an bröt tävlingen direkt, men 50:an och 109:an beslöt sig för att stanna och fortsätta kappseglingen, vilket var kul. Dagen avslutades med grillning på Bosö båtklubb.

Dag 2 hade började med lätta vindar. Johan Davidsson spikade alla 3 race denna dag, och även Lars G Karlsson gick bra med två 2:a platser. Sista racet bjöd på en riktig utmaning. Det började med riktigt lätta vindar, men så kom några svarta moln in över banan, och racet avslutades i hällregn och stormbyar! Många satte aldrig spinnakern på sista länsen.

Sista dagen låg vattnet blankt på Stora Värtan. De båtar som hade motor hjälpte alla andra båtar ut till banan, och där låg vi och guppade några timmar innan tävlingsledningen beslöt att göra ett nytt försök på den inre banan utanför Bosön. Och till slut kom det lite vind, med betoning på lite, men det blev i alla fall 2 race. Erik Rustner och Emil Sandberg tog var sin spik. Johan Bursell, SWE 50, gick också bra med en 2:a plats i första racet och en 4:a i andra.

På kvällen var det prisutdelning och regattamiddag i Mästarvillan, med god mat och fina tal.

Riktigt kul att se så många nya Smaragd-ägare med på SM också! 66:an, 79:an, 105:an och 139:an hade nya ägare och seglade SM för första gången och dom gick riktigt bra! Dessutom gjorde nr 17 come back i form av Bruno Skogs son, Johan Skog med besättning. Kul!

Resultat

Lämna ett svar