SM i Skärhamn – dag tre

SM vinnare 2013. Johan Davidsson, Håkan Häggström och Christer Ek i SWE 11, "Älvan". (foto: Viktor Lundgren)
Pang, pang! Med två snabba spikar i årets sista SM-seglingar var det definitivt klart. Det som i praktiken var klart redan igår, att SWE-11 med Johan Davidsson, Håkan Häggström och Christer Ek är Svenska Mästare i Smaragd 2013. Johan Davidssons tredje raka och totalt sjunde SM-guld! En fantastisk bedrift!
SWE 64. Jubileumssegling i hög hatt! (foto: Viktor Lundgren)
Nästan lika övertygande seglade Emil Sandberg med SWE-64. Med två andraplatser i dagens seglingar lyckades han med minsta möjliga marginal knipa silverplatsen.
Med en tredjeplats och en fjärdeplats i dagens seglingar blev Per Wretlind med SWE-168 bronsmedaljör med samma poäng som Emil.
Väldigt fint har även SWE-171 med familjen Olsson på fjärde plats och Gunnar Ödman med SWE-9 på femte plats seglat. Dom missade pallen med 1 respektive 2 poäng. De här 5 båtarna har varit i särklass i veckan och har alla seglat fantastiskt bra!
Dagens seglingar avgjordes återigen i friska vindar och mellan de två seglingarna såg det ut som om vi skulle få världens åskby över oss, men det mesta passerade vid sidan av oss.
Vi på SWE-15 gjorde en usel start i första racet, men seglade i alla fall upp oss 2 placeringar och slutade 10:a. I andra seglingen seglade vi riktigt bra och blev 7:a. Vi var nöjda med det men lite retfullt var att vi fick stryk av SWE-13 med en poäng och slutade 10:a i totalen.
SWE 199 under Jubilumsseglingen (foto: Viktor Lundgren)
Efter SM-seglingarna genomfördes en Jubileumssegling med anledning av att Smaragden fyller 40 år i år. Efter ett ben ut på havet seglade vi alla in mot Skärhamn med fyllda spinnakrar, en verkligt mäktig syn! En båt, SWE-64, genomförde dessutom Jubileumsseglingen med höga hattar!!! Undertecknad undrar mycket över hur man får en hög hatt att sitta kvar på skallen när det blåser närmare 10 m/s.

Till sist vill jag passa på att tacka:

  • Julius, Olle och Filip för att jag fick följa med på SWE-15. Det har verkligen varit jättekul! Jag ser fram emot att testa er idé med folkrace för stortrissar!
  • Tjörns SS för jättefina arrangemang. Att folk ställer upp och jobbar ideellt för seglingen är fantastiskt!
  • Johanna Lyrstrand, Magnus Olsson och Lars W. Gustafsson för att ni har dragit i alla tåtar och fixat ett hellyckat SM!!!
Viktor Lundgren, helnöjd storskotare på SWE-15
RESULTAT – SM, TOTALT
RESULTAT JUBILEUMSSEGLINGEN

Lämna ett svar