SM-Nytt

SM

I SM 2018 går som bekant i Nynäshamn 9 – 12 augusti. Det är Nynäshamns SS som arrangerar. I dag (30/5) är vi 19 båtar föranmälda till SM, men bara fyra till NSS. Det är hög tid att anmäla sig! Kan vi bli 25? Kom med du också!
Anmälan är öppen och man kan anmäla sig fram till 2018-07-22 till ordinarie avgift; 3.100:-.
Efteranmälan kan göras fram till 2018-08-09 och kostar då 4.100:-.
Tyvärr missade vi att informera om att en ”snabbhetspremie” på 200:- kunde erhållas om man anmälde sig före 20/5. Det gick lite för fort:-)
Alla båtar samlade på brygganHela inbjudan hittar du på Nynäshamns segelsällskaps hemsida eller om du klickar här. Föranmälan till SM är öppen på vår hemsida. Dit kommer du genom att klicka här.
Glöm inte att alla som seglar SM måste vara medlem i en klubb som är ansluten till SSF och att skepparen måste ha tävlingslicens. Licensen ordnar du på SSFs hemsida och medlemskap kan du fixa hos t.ex. Viggbyholms segelsällskap.
Ett giltigt mätbrev måste kunna visas upp innan en båt kappseglar på SM. SWE 22 i tätenMätbrevet för Smaragder finns hos Smaragdförbundet. Kontrollera med Förbundet (Johan Skog) om du inte vet om det finns ett utfärdat mätbrev för din båt. Ifall du vet att båten varit med på SM förut, finns det mätbrev. Om båten bytt ägare sedan den senaste uppdateringen måste vi utfärda ett nytt mätbrev. Det gör tekniska kommitteen på SM den 9/8.
Tillhör man inte Distrikt Ost, kan man söka transportbidrag för att kunna delta på SM. Bidragen är på max 8000:-/båt och får användas till att transportera eller hyra Smaragd. Kontakta styrelsen om du vill ansöka eller har frågor/funderingar.
Planeringen rullar på och nytt för i år är att alla Smaragdseglare är inbjudna till regattamiddagen, oavsett om man seglar SM eller ej. Kom till SM och passa på att kika på andra Smaragder, deras olika lösningar och var med på regattamiddagen. Vi delar gärna ut tips och hjälper till praktiskt om du har problem/funderingar kring din båt.

SWE 17, Mah-Jong med skeppare Johan Skog, strax före start. (Foto: Marcus Månsson)

Torsdag 9/8 kommer Smaragdförbundet att ha en kran med krönt våg på plats, för dom som vill väga sin båt (om allt går enligt plan).
Middagen kräver föranmälan och är till självkostnadspris. Om du inte tänker segla men vill vara med på middagen, anmäl dig till Markus Månsson.Info med inbjudan, anmälda båtar och anmälan finns på NNS hemsida; http://www.nynashamnyachtclub.se/2018-express-och-smaragd/

Preliminärt program:

  • Torsdag 9/8 Registrering, vägning och Tune Up
  • Fredag 10/8 4 seglingar
  • Lördag 11/8 3 seglingar och Regattamiddag
  • Söndag 12/8 2 seglingar. Sista start senast 15.00 och Prisutdelning

9 seglingar planeras men det finns ingen reservdag, så vid inställda seglingar kan det bli färre race.
/Styrelsen
gm /Markus och Håkan

Publicerat i SM

Lämna ett svar