SM 2013 i Skärhamn är äntligen igång!

SWE 151, Ariel med Stefan Wilck (foto: Viktor Lundgren)

Prick kl 16.00 gick startskottet till tune-up seglingen för årets SM! För att Skärhamnsborna skulle få en chans att se våra vackra 40-åringar hade tävlingsledningen bestämt att tune-up seglingen skulle gå precis utanför hamnen i Skärhamn i Hamnefjorden.

Spännande start ut från fjorden där hälften av fältet startade för styrbord och hälften för babord, men de flesta kom iväg ganska fint ändå. Vi på SWE-15 valde att starta för babord och fick ducka för SWE-168, men sen bar det nästan hela vägen upp till märket för oss.Väldigt många kom in till första rundningen ungefär samtidigt, men det verkade gå bra utan några större incidenter

SWE 171, "Jackpot" med familjen Olsson (foto: Viktor Lundgren)

Jag som rapporterar är Viktor Lundgren “ostkustare” i förskingringen som i år har fått nöjet att gasta på SWE-15 “Smeralda”. SWE-15 köptes av Filip, Olle och Julius förförra året och det här är det första SM:et man seglar.
På första länsen gick inte helt oväntat SWE-11 med Johan Davidsson vid rodret upp i ledningen före en annan av favoriterna, SWE-171 med Frida Olsson. SWE-171 och familjen Olsson är ju på hemmaplan och seglar för arrangerande Tjörns SS.

SWE-11 och SWE-171 släppte aldrig sina positioner när de väl hade tagit dem utan drygade snarast ut sin ledning. Kul var att se den nyrenoverade SWE-9 med Gunnar Ödman seglade upp sig till en slutlig tredje plats i mål. SWE-9 har legat på land i 29 (!) års tid och genomgått en fullständig renovering under ett par års tid.
En annan av favoriterna, SWE-64 med Emil Sandberg, hade lite problem under tune-upen och tappade först en gast i vattnet vid en länsrundning och när de väl hade fått ombord honom och seglat om oss, seglade man fel och missade mållinjen! De kom på sitt misstag, men då hann vi precis slinka in före dom i mål! Vi slutade 9:a av 12 startande båtar och var relativt nöjda med det!
Imorgon börjar allvaret!
/Viktor Lundgren, tillfällig storskotare på SWE-15 “Smeralda”
RESULTAT – TUNE UP RACE

Lämna ett svar