Smaragdcupen i västra Mälaren.

Skidbladner

Smaragd cup västra Mälaren blev lite stympad i år. Bara en Smaragd, SWE 49 “Skidbladner” genomförde samtliga tre seglingar. Totalt deltog fyra båtar, men vi kämpar på och hoppas på någon mer båt till nästa år.
På delsegling två, Sundbyholmsregattan var det kulingstyrka på vinden. Endast två Smaragder kom till start, så det blev ingen bankappsegling, utan vi fick segla i SRS klass. Smaragderna seglade bra och “Skidbladner”, SWE 49 vann med SWE 196 “Gul” på fjärde plats.

MilleMullDelsegling tre, var “Svearnas Ordinarie” och Smaragdfältet en båt kort, på grund av krocken på SM, då “Gul” blev 40 cm kortare, och fortfarande är på varv. Vi hoppas att reparationerna går bra, och att besättningen inte blev avskräckt av olyckan på SM, så att vi får se Anders Grinneby och “Gul” i Cupen nästa år igen. Möjligheten till entypsegling var borta, med en Smaragd på varv, så det blev återigen bara två Smaragder på startlinjen i SRS klassen. Det var luriga vindar med växlande styrka på 0-4 m/s och vndriktning från alla vädersträck. “Mille Mull”, SWE 61 med Stefan Bergkvist segrade och “Skidbladner”, SWE 49 kom på andra plats.

SWE 49-spinn

Vi gratulerar Anders Pettersson med Skidbladner, SWE 49, som tog hem “Smaragdcup västra Mälaren” 2014. Resultatet för cupen hittar du under menyn “kappsegling” eller så klickar du “här“.