Info från styrelsen

Motion om “fritt material” i focken.

På årsmötet antogs en motion om att släppa materialet fritt i focken och därmed godkänna kolfibersegel. För att klassregeln skall ändras krävs att motionen antas på två årsmöten i rad. På årsmötet väcktes frågan om att påskynda detta genom att ha ett extra årsmöte.
Styrelsen har behandlat ärendet och beslutat att inte verka för ett extrainsatt årsmöte i ärendet utan avvaktar nästa ordinarie årsmöte. Detta innebär i praktiken att materialet i focken tidigast kan komma att släppas fritt till säsongen 2015.

Resebidrag till SM
Resebidraget till SM 2014 blir 6.000:- per båt. Taket är satt till 20.000:- så om det blir fler än tre båtar som åker får dessa dela lika på 20.000:-. Kontakta Allan Wieslander om du tänker åka upp från västkusten till SM. e-post: allan.25@spray.se

Smaragdträningen
Årets Smaragdträning planeras att hållas på Sandhamn i samband med SM. Vi tränar tisdag 5/8 och onsdag 6/8. Seglingarna börjar på torsdag 7/8 med Tune up race på morgonen och SM-seglingar på eftermiddagen och avslutas på lördag 9/8 med regattamiddag. Mer detaljerad information kommer så snart den finns tillgänglig.

 

Program – ost

Programmet för 2014 börjar så sakteliga ta form. Preliminärt ser det ut så här:

Johan Fellbom med SWE 6, vann Ostcupen 2013 (Foto: Per Julius Kronberg)

Ost Cupen
11/5                  Viggan open, Stora Värtan
17 – 18/5         Saltsjöbadsregattan
6 – 8/6            Sandhamn Open
30/8               Egenarrangerad regatta,
                          (plats ej bestämd)
13 – 14/9        SSS Höstrasta, Rastaholm

SM
7 – 9/8            SM, Sandhamn (ingår ej i ostcupen)

 

Träningar

5 – 6/8            Smaragdträning,  i samband med SM i Sandhamn

Andra entypseglingar på ostkusten som vi bör vara med på
10/5              Lidingö runt (ingår ej i ostcupen)
4/5                Ornö Runt (ingår ej i ostcupen)

Andra aktiviteter
Utöver detta planeras två träffar under vintern/våren. En segelmakarträff och ett föredrag om taktik och strategi. Datum och plats är ännu inte spikade.

Program – Väst
Programmet för västkusten är inte heller spikat men preliminärt ser det ut som nedan.
SWE 168 med Per Wretlind, vann Västcupen 2013 (foto: Viktor Lundgren)

Västkustcupen 2014

LSS Vårregatta
Pater Noster
Hermanö Runt
(ev DM)
Tjörn Runt
LSS Höstregatta
Knalten
Aktiviteter
Vi kommer under våren att ha två träffar, en med Johan Davidsson som snackar lite trim, och en kväll där vi ska försöka få till en träffa med en segelmakare för att få mer tips och råd inför säsongen.

JULKLAPPSTIPS!!!

Herrtröja

Vi tog fram en Jubileumströja inför Smaragdens 40-års jubileum. Det finns fortfarande några tröjor kvar. Tröjan finns i både herr- och dammodell. Vi säljer dom för  för 100 kronor styck. Kontakta Johan Carstam om du är intresserad. e-post: johan.carstam@hotmail.com telefon: 070 – 332 48 14

Lämna ett svar