Ordföranden har ordet

Jag önskar Er en god fortsättning på 2014.
Vi har en härlig båt som är snygg och snabb och fortfarande hävdar sig väl på bana mot andra klasser. Jag tycker det är glädjande att den fortfarande utvecklas och på senaste årsmötet godkändes kolfiberduk i focken vilket troligen gäller från nästa årsmöte.
Vi är en stor klass med många båtar på tävlingar vilket är nästintill unikt för en 70-talskonstruktion . Inom klassen har vi seglare med varierande erfarenheter och kunskaper och en av Smaragdklassens styrkor är att vi gärna delar med oss av det vi kan, för att lära varandra segla bättre. Inte minst på tävling där vi är kända för att hjälpa och introducera oerfarna kappseglare. Allt är inte heller på blodigt allvar på banan.
Många meriterade seglare väljer Smaragden år efter år och det är en båt man gärna återkommer till efter att ha seglat annat.
Har du inte varit med och tävlat tidigare så tag chansen i sommar! SM kommer att gå i Sandhamn vecka 32 (5-9/8) samtidigt som SM för Drake, Farr 30, X-35 och A22. Fullt av båtar och en härlig familjestämning. Vi blir 25-30 båtar och för dig som inte varit med tidigare ordnar vi träningar de första 2 dagarna med en coach, Gunnar Hansson, från Svenska Seglarförbundet. Du kommer även att kunna segla med på andra båtar och jämföra utrustning och tekniska lösningar.
Kom med på SM eller någon av de andra tävlingarna och ser du min båt i sommar, SWE-109 Malla, så tveka inte att fråga! Andra engagerade som också gärna hjälper till eller svarar på frågor är SWE 6, 12, 17, 19, 31, 56, 64, 87 och 105.
Som nybliven ordförande är jag glad över att få företräda ett så bra gäng seglare.

Hälsningar

Markus Månsson
SWE 109, Malla

PS
Om SM kan du läsa mer här
Om Ostcupen kan du läsa mer här
Om västcupen kan du läsa mer här
Föranmäler dig till Västcupen gör du här.
Föranmäler dig till Ostcupen gör du här.
Föranmäler dig till SM och Smaragdträningar gör du här.

DS

Lämna ett svar