Höstrasta 2012, sett från SWE-12

Tyvärr var det efter sjukdomar och gastbrist bara 6 Smaragder som kom till start i år.

Det var dock väldigt fina seglingar och arrangörerna (SSS) håller en mycket hög klass. På lördagen var det verkligen perfekt väder med kanske 5-7 m/s och sol hela dagen och på söndagen blåsigare med kanske 7-10 m/s och ganska molnigt (men inte speciellt kallt). Vi på 12:an seglade på 3 personer för första gången på en bansegling och det kändes lite för lite under söndagen!

Väldigt kul var också att det kom en helt “ny” båt, SWE-55, som vi aldrig har sett på banan förut. Jonas Andersson med besättning hade kommit hela vägen från Nyköping! Bra seglade de också, speciellt på söndagen när de var uppe på en andraplats i en segling ett tag.

Det skulle bli en tuff duell om segern mellan två båtar; SWE-87 med Johan Carstam vid rodret och SWE-138 med Michael Skarped som skeppare. Det avgjordes inte förrän i sista racet vem som skulle vinna och det var verkligen knallhårt; 87 och 138 rundade i princip samtidigt med 87 på insidan men med dålig fart och 138 på utsidan med bättre fart upp på den sista lilla kryssen in till mål. 87:an slog inåt i banan och fick bättre vind (138:an borde nog följt med och försökt täcka) och till slut vann 87:an med 2-3 båtlängder.

Vi på 12:an var också nöjda med vår segling och kunde knipa 2 andraplatser i de 5 seglingarna. Slutställningen blev så här (med en segling borträknad):

1. SWE-87 med 5p
2. SWE-138 med 6p
3. SWE-12 med 10p
4. SWE-55 med 16p
5. SWE-23 med 17p
6. SWE-31 med 23p

På lördag kväll var det först en kall öl på terrassen och därefter en väldigt trevlig middag på värdshuset. Tror vi var 9 st Smaragdseglare, men totalt var det nog 80-90 pers på middagen.

/Viktor Lundgren, SWE-12

Lämna ett svar