Ny hemsida!

Välkommen till Smaragdförbundets nya hemsida!


Foto: Magnus Åkerström / SM 2009.

Det är nu 5 år sen vi lanserade den förra hemsidan, och jag tyckte att det var dags för en ny. Anledningen var att den gamla var svår att uppdatera, särskilt för andra personer än jag själv. Den nya hemsidan är betydligt mer lättskött, och “självgående”. Det har även hänt otroligt mycket på internet dom senaste 5 åren, och jag tycker vi ska utnyttja detta så vi får en så interaktiv hemsida som möjligt.

Föranmälan
Vi har fått ett nytt sätt att för-anmäla sig på, där varje båt själv fyller i båtnamn och segelnummer och vips, så är båten föranmäld. Det är lika enkelt att av-anmäla sig. Nu slipper vi fördröjningar när jag ska lägga till och dra ifrån båtar i mån av tid. Ni hittar föranmälan under “Kappsegling” ovan. För er som inte känner till för-anmälan, så är det ett sätt för oss att se hur många båtar som ämnar komma till en kappsegling. Ofta är det ju så att ju fler som för-anmäler sig, ju fler vill komma. Därför är det väldigt viktig att alla som tänker komma för-anmäler sig. Men observera att det inte är något bindade. Dessutom är det ju inte en formell anmälan, utan den måste ni göra till respektive arrangör.

Nytt forum
Vi har även ett nytt forum. Det gamla var svårt att kontrollera, med oönskade reklam-banners och en hel del spam. Vårt nya forum ligger istället integrerat på vår hemsida för bättre kontroll. För säkerhets skull har jag lagt en länk till vårt gamla forum ifall någon önskar söka äldre information där. Men det är alltså i det nya forumet som ni ska ställa frågor i fortsättningen.

Torget
Även “Torget” är nytt. Här lägger ni själva upp era annonser i fortsättningen. Jag har fört över alla gamla annonser, så när era saker har blivit sålda är det alltså ni själva som tar bort annonsen. Tyvärr, kan man inte längre inkludera bilder i annonserna, utan man får istället maila bilder till spekulanter alternativt inkludera en länk till bilder på en extern bildbank, som t ex Flickr, Picasa osv.

Facebook
Jag skulle också vilja “pusha” för att ni använder Smaragdförbundets facebook-sida mer. Det är utmärkt sätt att snabbt kommunicera och lära känna andra Smaragd-seglare. För er som redan använder Facebook, har ni kanske sett att jag har skapat en ny facebook-sida, och den gamla “gruppen” snart kommer att tas bort (om jag nu lyckas med det…). Anledningen ser ni i menyn till höger. Av någon anledning kunde jag inte infoga en facebook-ruta på vår hemsida med den gamla “gruppen” utan jag fick helt enkelt skapa en ny. Så skynda er nu och “gilla” den nya hemsidan, så ni hänger med i alla inlägg.

Redaktör på Västkusten
Vi söker någon som kan rapportera och tipsa om vad som händer på västkusten. Vilka tävlingar som gäller, pubkvällar osv. Hör gärna av er till mig om ni är intresserad.

Hoppas att ni gillar den nya hemsidan. Om ni har några förslag på förbättringar så får ni gärna maila mig på philipkarlberg@gmail.com

Hälsningar

Philip Karlberg
Webmaster

Ett svar på ”Ny hemsida!

Lämna ett svar