Lars G segrade i Lidingö runt

Sex Smaragder tog sig till startlinjen till årets Lidingö Runt. Efter att dom flyttat startlinjen precis innan vår start var fältet en aning utspritt i starten, men klassen samlade sig snart och det var en jämn fajt med spinnaker hela vägen ner till Fjäderholmarna. Många olika båtar ledde om vart annat.

Sen kom kryssen på Askrikefjärden, och efter ett tag tog Lars G Karlsson, SWE 56, ledningen och fick ett rejält försprång. Vi på Rödnäbba, SWE 187, låg tvåa och försökte hitta alterntiva vägar för att ta ledningen. Maskros, SWE 6, hittade vind längs Lidingö-landet, och seglade upp sig rejält. Även Viktor Lundgren i sin gröna Emeraude gick bra och låg hack i häl.

När vi började närma oss Lidingös norra udde, låg vi och Lars G på var sin sida av fjärden, och vi tyckte oss äntligen ha kommit ifatt Lars G. Men då dog vinden, och vi parkerade i stiljen. Lidingö-bon Lars G, verkade ha full koll på dom få vindpustar som fläktade, och gled galant i mål efter någon timme. Maskros kom tvåa och Viktor Lundgren trea.

Vi själva valde att bryta någon kilometer från mål. Vi insåg att det skulle ta ca en timme att komma i mål, med väntande barnvakter där hemma.

/ Philip, Rödnäbba SWE 187

Lämna ett svar