Saxarracet “Allan Race Week”

Fem Smaragder kom till startlinjen. Det blev tajt racing med en hel del fina manövrar i medelhavsväder och bra vindar på Östra Saxaren.

Jag vill tacka Johan Carstam för att ha lagt ned ett otroligt jobb på att få ihop en regatta på så kort tid genom att ringa runt och driva på. Även stort tack till TBK för lån av båt och flaggor.

På första plats kom Savannah, 138:an som fortsätter att höja nivån och det ger resultat. Michael, Karin och de övriga visar att de vill vara med på toppen och det ska bli kul att se hur långt de kan komma på SM. På andra plats kom Maskros, 6:an med Johan C & Johan F som seglade bra och gjorde fina rundningar. Så även här har vi en SM-kandidat med hög nivå. På tredje plats kom Emeraude, 12:an som gjorde upprycket på andra dagen och det är kul att se att Viktor har hittat farten. Har man samma skärpa som på söndagen så är även denna båt en topp10-båt på SM. På fjärde plats kom Emmi, 50:an som inte körde med ordinarie besättning. Efter lördagen låg man bara en poäng efter de två ledande båtarna. På femte plats kom Santana, 31:an som kämpade på bra och lyckades sätta press på övriga. Enda båten med inombordare på regattan. Måste nämna att de gav kappseglingsledaren husrum och frukost vilket uppskattades stort.

På lördagen agerade Tommy Tegge funktionär och på söndagen Eva Steorn. Utan deras hjälp hade allt tagit mycket längre tid och själva startförfarandet hade varit rätt jobbigt med både tidtagning, flaggor, tuta och ha koll på linjen. Sedan med 50 meters djup så tog det sin tid att lägga om ankaret så det var skönt att ha någon som kunde köra båten.

Det var roligt att se att fältet var så samlat men när tre smaragder kommer för fullt med riktning på akterspegeln så kändes styrpulpetaren lite klen som startfartyg. Även vi på startfartyget började skrika, kändes bättre så. Vi hade målgångar som avgjordes på metern när och rundningar där man tog placeringar genom bra båthantering. Det var riktig tajt racing genom hela gruppen.

Alla var nöjda med banorna. Vi lyckades genomföra tre seglingar på lördagen och tre på söndagen. Vid prisutdelningen tyckte några att “Allan Race Week” lät bättre än Saxarracet och till nästa gång ha en MacAllan i första pris. Bättre betyg än så kände jag att det var svårt att få för min insats.

Hälsningar Allan, SWE 25 – kappseglingsledare Saxarracet
Bilderna är tagna med min mobil.

Lämna ett svar