Höstrasta

Gastarna på SWE 87. Mathias "Molle" Molin, Peter Hedman och  Mgnus Tegström (Foto: Johan Carstam)
Gastarna på SWE 87. Mathias “Molle” Molin, Peter Hedman och Mgnus Tegström (Foto: Johan Carstam)

Rastaholm och Björkfjärden mötte oss med riktigt fint väder och mycket lätta vindar. Så lätta att det bara blev en segling under söndagen.
Extra roligt var att två båtar från Köping och Kungsör, SWE 49 “Skidbladner” och  SWE 61 “Mille Mull” gjort sig omaket att transportera båtarna hela vägen till Rastaholm. Vi fick också skapa en nygammal bekantskap med “Tingeling 2”, SWE 27. Om dom kan du läsa mer här intill.
Klas Argulander i SWE 23, “Toogoo” tog snabbt kommandot genom att vinna de två första seglingarna och komma tvåa i den tredje. Tyvärr visade det sig att man tjuvstartat i den andra seglingen och istället för seger fick en diskning, och så var den dagen förstörd.
I stället var det Johan Carstam i “Dusk to Dawn” som så ofta förr denna säsong visade var “skåpet skall stå”. Med serien 7 – 1 – 1 – 1, tog han och hans besättning en överlägsen seger.
Dessto hårdare var det om placeringarna två till fyra, där det bara skiljde en poäng mellan tvåan Stefan Bergqvist i “Mille Mull” och femman, Johan Fellbom i “Maskros”. Däremellan placerade sig Viktor Lundgren och Klas Argulander.
Stort tack till alla som ställde upp och gjorde helgen till en fin kappseglingsupplevelse och till Johan Carstam och hans besättning som genom detta inte bara vann “Höstrasta” utan också DM och Ostcupen.
/Webbansvarig

Lämna ett svar