Säsongsavslutning i Rastaholm

I helgen gick SSS höstregatta i Rastaholm. Hela 12 båtar letade sig dit. Otroligt kul och lovande med en sådan uppslutning.

Det var lätta vindar som gällde i år, särskilt på lördagen då det bara blåste någon meter per sekund. Allt handlade om att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Vindarna var också väldigt oscillerande, och tävlingsledningen fick lägga om banan mellan varje race. Den som glänste mest denna dag var Johan Fellbom med besättning som öppnade starkt med en spik, en 2:a placering och slutligen en 6:e placering. Även Johan Carstam, Michael Skarped och och Viktor Lundgren med besättningar var med och “högg” uppe i toppen. Inför den avslutande dagen var det otroligt jämt, och många hade fortfarande chans att ro hem tävlingen.

Senare på kvällen var det sedvanlig regattamiddag på Rastaholms värdshus, där dom serverade en god buffé. Många var hungriga efter en väldigt lång dag på sjön. Första starten gick strax efter 10 och vi var tillbaka i hamnen runt kl 18, så man var rejält hungrig. Ett 20-tal smaragdseglare deltog i middagen, och besättningen på 138:an ordnade så vi kunde följa några av båtarnas gps-rutter under racen. Riktigt kul att se hur olika vägar och fart vi hade. Jag hoppas att vi kan publicera något av detta på hemsidan senare.

På söndagen blåste det något mer, ca 4-5 m/s, och himlen var täckt av moln. Första start gick prick 10.00 och vi på 187:an kom iväg fint i starten och tog vår andra spik. Sista spiken i kistan tog bestättningen på 56:an Oriole, dvs Lars G Karlsson med familj, som nu hade börjat få ordning på trimmet.

Så vem vann då? Jo, det gjorde faktiskt vi på 187:an, Luffa. Vi hade lite svårt i dom inledande två racen första dagen, men sen hittade vi formen och tog två spikar och en 2:a plats. Riktigt kul med tanke på att det här var den ända bankappsegling vi lyckade få till i år. Vår mittdäckare Petter Nerelius kunde tyvärr inte slita sig från familjen denna helg, men i övrigt var vi samma gamla gäng, dvs David Lokrantz och Marcus Ulmner och jag.

På andra plats kom Johan Carstam som kom med en helt ny konstellation besättning.

Och på tredje plats kom Michael Skarped med besättning.

Sist men inte minst, kämpade Klas Argulander med besättningen på Toogoo, som nu har hittat tillbaka till kappseglingsbanan efter att ha varit borta från tävlingar under en längre tid. Vi hoppas att vi får se er lite oftare i framtiden.

Det är väldigt kul att se att det är en sådan spridning på resultaten. Hela 7 av 12 båtar kom någon gång bland dom 3 första båtarna.

/ Philip Karlberg

Lämna ett svar