DM Ost i Rastaholm

Förra året blev det ju tyvärr aldrig något DM i Rastaholm. Pandemin gjorde att många var försiktiga så vi fick inte ihop tillräckligt med båtar, men i år blev det äntligen av! Vi blev till slut sex båtar som kom varav 4 båtar från Mälaren; Luffa SWE 87, Malla 109, Skidbladner 49, Liv 54, Gul 196 och Tingeling 27 som seglade med en helt kvinnlig besättning. Kul!

Det var mestadels mulet och ganska kallt, men man fick snart upp värmen efter några spinnakersättningar. Som vanligt så var det ganska knepiga vindar på Björkfjärden så det gällde att vara observant på vriden som många gånger var ganska kraftiga. Efter första dagens tre race ledde Skidbladner på 3 poäng, följd av Liv på 6 poäng och Gul och Luffa på samma poäng.

Efter racen var det after sail i båtarna. Smaragdförbundet bjöd på lite öl och chips och karate-seglingen var i full gång. Och senare blev det sedvanlig regattamiddag på Rastaholms värdshus, där alla båtar utom Liv kunde vara med.

På söndagen seglades två race och nu märktes det att alla team hade blivit varma i kläderna, för nu var det riktigt tajt! Under varje ben var det ett antal omkörningar och det var tajt ända in i mål. Skidbladner visade även denna dag var skåpet skulle stå och blev distriktsmästare med serien 1, 2, 1, 1, 2. Snyggt! Stort grattis Anders Pettersson med besättning!

Sista racet var klart redan runt lunch och sedan seglade alla hemåt. Vilken toppenhelg det blev! Nu hoppas vi på fler båtar nästa år! Men först har vi ju ett SM att se fram emot!

Här är resultatet:

Se alla bilder från regattan här

Lämna ett svar