Smaragdsommar ’21 (väst).

Äntligen kommer det lite information om smaragd segling 2021!


Det blir en lite konstig vår utan några träffar… utan vi får träffas på havet när seglingarna drar igång i mars.


I år planerar vi för ett SM hos SS Fram, Framnäs/Björkö. 13-15 augusti (vecka 32).
Vi ser fram emot ett SM med bra seglingar och trivsel på land. Vi har goda förutsättningar att lyckas med SS Fram fina och klassiska klubbhus och flera bra kappseglings områden, så som Danafjorden. Vi hoppas på många deltagare nya som gamla. Vi har redan minst 2 ostkust båtar som har långt gångna planer på att komma hit. Vidare hoppas att vi kan få med några båtar som i år kommer göra sina första SM. För båtar som gör sitt första SM står förbundet för halva anmälningsavgiften.


Vi hoppas även att SM skall vara något för alla smaragdseglare, även de som inte seglar SM. Därför bjuder smaragdförbundet  in alla smaragdseglare till regattamiddagen. Förbundet står får kostnaden för middagen om ni ligger med er smaragd på SS Fram under SM. Vi hoppas på minst 15 kappseglande smargder och det hade varit kul med ytterligare några stycken som ligger i hamnen som “middagsgäster.”Mer info om SM kommer, planering med SS FRAM pågår och mer info kommer under våren.

Smaragd VästCupen 2021
122 majLördagPater Noster RaceTjörn/Stenungsund
25 juniLördagLSS Vårregatta för kölbåtarLångedrag
36  junisöndagKlassiska RegattanGKSS
47 AugLördagHermanö RuntHälleviksstrand
521 AugLördagTjörn RuntStenungsund
628 AugLördagDubbelChansen ( fd Sista Chansen )Björlanda
75 SeptSöndagHöstregatta för kölbåtarLångedrag
5 av 7 seglingar räknas

SWE 66 ELMA Jonas Granhed

Lämna ett svar