Vinden stoppade sista tävlingsdagen

Två av tre seglingsdagar hann genomföras när SM för Smaragdbåtar genomfördes den gångna helgen. Foto: Jonas Granhed

Vinden stoppade sista tävlingsdagen

Två av tre seglingsdagar hann genomföras men den sista tävlingsdagen ställdes in på grund av alltför kraftig vind.

I dagarna tre med start i fredags stod Stenungsunds segelsällskap som värd för SM för Smaragdbåtar.

Fredagens och lördagens tävlingar med tre seglingar vardera kunde genomföras som planerat men däremot inte söndagens som blev inställda.

– Det var vi tvungna att göra för det var för hårt väder, säger Joakim Kling som var huvudansvarig från StSS:s sida för seglingarna.

– Vi hade skrivit in i inbjudan (till SM) att tolv meter per sekund och däröver förbehåller sig arrangören möjligheten att ställa in. Då kan vi göra en bedömning att det är för stor risk och det gjorde vi i det här fallet.

– Vi hade mätningar som visade att det var 13,5 meter på banområdet och då finns det risk att det kan hända saker. Utifrån seglarnas perspektiv kan det vara segel som går sönder. Det är för bägges säkerhet som man bestämmer sig för att göra på det sättet.

De övriga två tävlingsdagarna var desto mer lyckade.

– Både fredagen och lördagen var lyckade med bra och stabil vind och bra bana. De signaler som seglarna har gett oss, så var de väldigt nöjda, säger Kling.

– Från vår sida har arrangemanget gått utifrån vad som var förväntat. Det har varit en go känsla genom hela helgen.

Tre seglare från Långedrag segelsällskap intog de tre första platserna. I tur och ordning var det Johan Davidsson, Jonas Granhed och Stephan Wilck i topp.

– På ett sätt var det lite synd att vädret var hårt och att vi inte kunde köra sista dagen. Det skilde bara två poäng mellan första och andra plats inför söndagens seglingar. Hade vi kört hade det funnits en chans att resultatet kunde ha ändrat sig, säger Kling.

Tony Balogh

Lämna ett svar