Årsmötet

I förra veckan (2014-11-12) hade Förbundet årsmöte på Långholmen i Stockholm. C:a 35 medlemmar deltog. Ett axplock av mötet:

Johan Carstam och "Molle" Molin, SWE 87 (Foto: Håkan Andersson)
Johan Carstam och “Molle” Molin, SWE 87 (Foto: Håkan Andersson)

Allan Wieslander (omval/kassör), Johan Skog (vice ordförande) och Magnus Olsson (suppleant) valdes in i styrelsen. Klas Argulander och Emil Sandberg valdes in i Tekniska kommittén.
Motionen om ändring av klassregeln till “fritt material” i focken antogs för andra gången och det innebär att klassregeln kommer att ändras. Det tar dock lite tid eftersom den nya skrivningen skall godkännas av SSF innan de nya klassreglerna gäller. Sedan är det fritt fram att beställa nya fockar i valfritt material:-)
Medlemsavgiften höjdes, på medlemmarnas förslag, från tre till fyra hundra kronor för båtägare. För övriga medlemmar är det oförändrat hundra kronor.
Johan Bursell, SWE 50, presenterade ett förslag om en s.k. “endplate” till rodret. Det är en lite plastbit som plastas fast under rodret, som ett T, för att förbättra roderverkan. Johan föreslog att vi skall testa detta på ett antal utvalda båtar under nästa säsong. Styrelsen fick i uppdrag att driva frågan vidare. Mer information kommer under vintern.

Peter Sundelin (Foto: Håkan Andersson)
Peter Sundelin (Foto: Håkan Andersson)

Prisutdelning för ostcupen och Smargdcup Västra Mälaren förrättades också då Johan Carstam, SWE 87, och Anders Pettersson, SWE 49, fick sina välförtjänta priser.
Avslutningsvis höll Peter Sundelin föredrag om sitt långa seglarliv, från segling i eka med morgonrock som segel på 50-talet via OS-guld på 60-talet till arbete som instruktör och lasersegling på 2010-talet. Han vävde också in sina tankar om strategi och taktik i sin berättelse. Mycket roligt och lärorikt. Tack Peter!
Protokollet från mötet kommer att läggas ut på hemsidan så fort det är “färdigt”.

/Håkan Andersson
Webbansvarig

Lämna ett svar