KSS 100-års regatta

SWE 66 träning på Galten

Liten rapport från Kungsörs 100år jubileumssegling.
Tre seglingar, på en kryss/länsbana genomfördes på Mälarens innersta fjärd Galten. Tre av Smaragderna, SWE 49 “Skidbladner”, SWE 61 “Mille-Mull” och SWE 66 “XInt” har Galten som hemmavatten. Den fjärde, SWE 196 “Gul” kommer från Västerås.
Det var mycket nyckfulla vindar under alla dagens seglingar. Både byigt och vridig. Allt från 2 m/s upp till byar på 15m/s med växlande riktningar. Alla seglingarna var mycket täta med samtliga fyra båtar i mål inom några minuter.
Tre Smaragder slutade på samma poäng med samma placeringar. Till sist blev det resultatet i den sista seglingen som avgordeenligt KSR, Appendix A 8.1 & 8.2.
Benny Berglöv i SWE 66, “XInt” vann med serien 2 – 4 – 1. Hela resultatet hittar du här.

Svearnas Ordinarie 2013 SWE 61I SRS klassen ställde en gammal Smaragdräv upp, Mats Wahlgren med SWE 41, “Caroline”. Han säger sig vara för gammal för entypssegling, men placerade sig först i SRS klassen. Grattis Mats!

Efter seglingarna var det prisutdelning och samvaro på Kungsörs klubbholme, Västra Glipen. I det fina vädret var det många som passade på att ta årets första bad i Mälaren . +18°C i vattnet påstods det?

Sundbyholmsregattan 2013 SWE 196 & 49Den 14/6 är det dags för Sundbyholmsregattan då vi åter får segla entyp på bana om vi blir minst fem Smaragder. Det blir tre seglingar på fjärden Blacken som ligger ca 30 min segling från Sundbyholm. Även Mälar 30 seglar entyp.
Blir vi inte fem båtar blir det till att segla “runt öar” enligt SRS, med start och mål i anslutning till Sundbyholm. Inte alls lika roligt. Föranmäl dig gärna så vi kan se vilka som kommer. Det gör du här.

Hälsningar
/Anders Pettersson
SWE 49 “Skidbladner”

Lämna ett svar